Keresés:
Események
«2020. július»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

INCOLLAB - ERASMUS+ STRATEGIC PARTNERSHIP PROJECT

INCOLLAB - Interdisciplinary collaborative approaches to learning and teaching in Higher Education

Hivatkozási szám: 2019-1-CZ01-KA203-061163

 

This project has been funded with support from the European Commission.

The European Commission support for the production of this publication does not constitute endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsi­ble for any use which may be made of the information contained therein.


A projekt/kutatás finanszírozója / támogatója / szervezeti kerete

Európai Bizottság, ERASMUS+ Stratégiai partnerségek, Felsőoktatás - közvetlen finanszírozó a DŮM ZAHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE

Projekt száma: 2019-1-CZ01-KA203-061163

Projekt futamideje: 2019.09.01 – 2021.08.31

Elnyert támogatás: 250.452 EUR, kb. 82,6 M Ft, ebből a BGE része: 48.468 EUR kb. 16 M Ft


Együttműködő partnerek, a BGE szerepe, a BGE-s csapat tagjai

Czech Technical University - Masaryk Institute of Advanced Studies, Prága (Csehország) – Koordinátor

Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest (Magyarország)

Instituto Politecnico de Castelo Branco, Castelo Branco (Portugália)

Universidad de Extremadura, Badajoz (Spanyolország)

Universidade do Algavre, Faro (Portugália)

 

BGE projektmenedzsment csapat:

dr. Pál Ágnes Ibolya

dr. Asztalos Réka

dr. Babos Krisztina

Varga László

Huj Éva


A projekt/kutatás célja, indoka, a problémafelvetés

Számos kutatási eredmény támasztja alá azt a tényt, hogy pusztán attól, hogy a hallgatók idegen nyelven tanulnak egy-egy tárgyat, nyelvi készségeik fejlődése még nem biztosított, illetve azt, hogy valójában felsőfokú idegen nyelvi tudással rendelkező hallgatók esetében tud igazán hatékony lenni az idegen nyelvű képzés. A hallgatók munkavállaláshoz szükséges nyelvi és több egyéb készség fejlesztésére az egyes felsőoktatási intézmények más-más megoldásokat kínálnak.

A BGE versenyképességéhez hozzájárul, hogy a szaknyelvoktatás a képzési programok szerves része. Az INCOLLAB projekt a partnerintézmények, így a BGE szaknyelvoktatás terén elért korábbi eredményeire épít, hiszen a projekt a 2015 és 2017 között megvalósított nívódíjas stratégiai partnerség projekt (ICCAGE) folytatása. Míg a korábbi projekt kifejezetten a hallgatók interkulturális kommunikációs készsége, és az online együttműködési készségük fejlesztésére fókuszált, az INCOLLAB az idegen nyelvet és egyéb szakmai tárgyak oktatóinak együttműködési lehetőségeit igyekszik feltárni. A korábbi projekt során a partnerek számára világossá vált, hogy az intézményen belüli valós interdiszciplináris együttműködés megvalósulását hatékonyan segítheti elő egy nemzetközi stratégiai projekt.   

Az INCOLLAB projekt célja tartalmilag és módszertanilag innovatív oktatási modulok kidolgozása nemzetközi kooperációban, amelyek adott témában alkalmasak lehetnek mind a szakmai ismeretek átadására, mind pedig a szaknyelvi és egyéb készségek fejlesztésére. A BGE KVIK több tanszékének oktatója vesz részt az interdiszciplináris együttműködést gyakorlatban megvalósító projektben.

A főpályázó az előző pályázathoz hasonlóan a Prágai Műszaki Egyetem (CTU-MIAS), a projektpartnerek a korábbi partnerintézmény BGE és a portugáliai IPCB mellett az új belépő szintén portugál Algarve-i (UAlg), és a spanyol Extremadurai (UEx) Egyetem. A projektet a BGE Idegen Nyelvi és Kommunikációs Intézeti kutatócsoport Autonóm tanulás támogatása - Módszertani Kísérleti Műhely című kutatási projektje alapozza meg.


A projekt/kutatás legfontosabb eredményei

A pályázat keretében ismereteket feldolgozó és szaknyelvi készséget fejlesztő modulok kerülnek kidolgozásra, amelyek egy mobiltelefonos applikáción lesznek elérhetőek, mint nyílt hozzáférésű szellemi termékek. A tervezett szellemi termékek:

  • O1: alapelvek és útmutató,
  • O2: oktatási modulok,
  • O3: értékelési keretrendszer,
  • O4: esettanulmányok
  • O5: digitális platform és online modulok

A pályázat közös oktatói továbbképzést is tartalmaz, és Egyetemünkön kerül megrendezésre a projekt első multiplikációs rendezvénye: 2020 júniusában. A szakértői szeminárium címe: A felsőoktatás modernizációja: új trendek, együttműködések és innovatív oktatási megközelítések a szaknyelvoktatásban. A projektzáró konferencia 2021 júniusában kerül majd megrendezésre Prágában.

 

A projekt weboldala:

 

https://incollabeu.wixsite.com/project

 

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM