Keresés:
Események
«2020. február»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

OSX

A kezdő képernyőn jobb gombbal kattintson a hálózati ikonra majd válassza a „Hálózati beállítások megnyitása…” opciót.

 

 

A „+” gombra kattintva adjon hozzá egy új hálózati elérést. Töltse ki az adatokat a lenti kép alapján. (Interfész: VPN VPN típusa: IPSec-es L2TP Szolgáltatásnév BGE-VPN):

 

A létrejött kapcsolatra állva töltse ki a mezőket a saját belépési adataival Konfiguráció: Alapértelmezett; Szervercím: vpn.uni-bge.hu

Fióknév:Töltse ki adatmezőket saját belépési adataival.

  • Amennyiben rendelkezik egyetemi e-mail címmel = A Budapesti Gazdasági Egyetemen regisztrált  O365fiókkal, adja meg azt felhasználóneveként, pl.: vezetéknév.keresztnév.szám@unibge.hu. Felhívjuk figyelmét, hogy a rendszer az egyetemen kívűli, egyéb módon regisztrált (nem @unibge.hu végződésű) O365-ös fiókokat nem fogadja el (pl: vezetéknév.keresztnév.szám@sulid.hu)!
  • Amennyiben nem regisztrált = nincs egyetemi e-mail címe, úgy használja a neptunkód@unibge.hu formátumot). 

    A mezők kitöltése után nyomja meg a „Haladó…” gombot.

 

 

 A megnyíló ablak beállítások lapfülén válassza ki mindhárom jelölőt, majd kattintson az „OK” gombra.

 

 Vissztérve a „Hálózat” felületre nyomja meg a „Hitelesítési beállítások…” gombot. Válassz ki a „Jelszó” és a „Megosztott titok” jelölőt. A „Jelszó” mezőbe írja be egyetemi levelezési címéhez tartozó jelszavát(ha nem rendelkezik egyetemes e-mail címmel, akkor a neptunhoz is használt jelszavát), a ”Megoszott titok” részbe pedig a jogosultság igénylésre kapott válasz email-ben szereplő kódot.

 

 

A „Hálózat” felületre visszaérve kattintson az alkalmazás gombra. Ezek után az „Állapotnál” előfordulhat, hogy „Kapcsolódik" a beálított VPN kapcsolathoz.

 

 

Amennyiben a kapcsolódás nem történik meg autómatikusan, a "Hálózat" ablakban kattintson rá a "kapcsolódás"  gombra.

 

 

Amennyiben szeretné látni a menüsorban, hogy kapcsolódik-e az adott VPN hálózathoz, pipálja be a „VPN állapotának megjelenítése a menüsorban” feliratú beállítást.

 

Ezután indítsa el a webböngészőjét. Amíg ez a kapcsolat aktív, előfordulhat, hogy néhány speciális weboldalt nem tud megtekinteni. Amennyiben midnen beállítás sikeres volt pl az Ebscohost oldalán a Budapesti Gazdasági Egyetem felirat is megjelenik. Ha végzett az adatbázisok használatával bontsa a kapcsolatot. 

Kérdés esetén 

Amennyiben a szolgáltatások beállítása, használata során problémába ütközik, kérjük írjon az informatika@uni-bge.hu e-mail címre a Neptunkód és Kar megjelölésével, részletes hibaleírással (lehetőleg képernyőkép csatolásával).

Vissza az előző oldalra


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM