Keresés:
Események
«2019. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

2018. májusi sajtómegjelenések

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány
A hazai tulajdonú vállalkozói réteg erősítésének feltétele, hogy legyenek olyan képzett fiatalok, akik az önálló vállalkozásban találják meg a karriert. Ennek a törekvésnek a megvalósítására kötött együttműködési megállapodást a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Interjú Prof. Dr. Heidrich Balázs rektorral
Kossuth Rádió - 108 perc (2018. április 13.)

Naperőmű szántókon és kollégiumok tetején
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) az Európai Unió Kohéziós Alapja és a Magyar Állam társfinanszírozásában mintegy 122 millió forint támogatás felhasználásával öt épületére napelemes energiatermelő rendszert telepített. A budapesti XI. és XVI. kerületi kollégium, a zuglói kampusz két épületén, valamint a zalaegerszegi karon a KEHOP európai uniós projekt keretében megvalósult beruházás hozzájárul a tudatos szemléletformáláshoz, valamint a környezet védelme mellett jelentős költségmegtakarítást is eredményez.
Dr. Dietz Ferenc, a Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja a beruházással kapcsolatban kifejtette: „Egyetemünk a mostani 122 millió forint összegű beruházással együtt összesen az elmúlt öt év során jelentős, több mint egymilliárd forint értékben végzett energetikai korszerűsítési beruházásokat. A beruházások eredményeképp nem csak az Egyetemünk üzemeltetési költségei csökkenthetők, hanem az innovatív és környezetkímélő technológiák széles körű alkalmazása összhangban áll az Intézmény Fenntarthatósági Stratégiájának megvalósításával.”
Magyar Idők, 1., 12. oldal (2018. április 10.)

További megjelenések:
Lokál-2018.04.11.-4. oldal; Magyar Hírlap (2018. április 12.); Zalaegerszegi 7 Nap, 24. oldal (2018. április 13.)
InfoRádió – Hírek; Kossuth Rádió – Krónika; TrendFM – Reggeli Monitor
Alternativenergia.huCsaladilap.huHaszon.huHirado.huIT-Business.huLokál.huMagyaridok.huMIXonline.huNews4business.hu;Nrgreport.comOrigo.huPiacesprofit.huProfitline.huRealista.huSikerado.huTrendFM.huVG.huVilagvege2012.hu14.kerulet.ittlakunk.hu

A turizmusban is be akarják vezetni az online kasszát
Még az idén kötelezővé tehetik a NAV-hoz bekötött online kassza bevezetését az összes magyar turisztikai szálláshely üzemeltetője számára. Erről nyilatkozott Jancsik András, a BGE oktatási rektorhelyettese, az Egyetem Turizmus Tanszékének docense.
Jazzy Rádió - Millásreggeli (2018. április 11.)

A magyarok nagyon kevés halat fogyasztanak nemzetközi összehasonlításban
Egy friss felmérés szerint mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk nemzetközi összehasonlításban. A műsorban Dr. Lugasi Andrea, a Budapesti Gazdasági Egyetem dékánja beszél a halfogyasztás fontosságáról, Csukás Norbert, a BGE KVIK hallgatója pedig bemutatja saját receptjét, amellyel az első három helyen végzett az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében egy BGE KVIK-es hallgatótársával és egy finn egyetemistával.

Letarolják a világot az ázsiai cégek: a magyaroknak is lenne mit tanulniuk
Az ázsiai és csendes-óceáni vállalatok élen járnak tevékenységük digitalizálásában és teljes körű integrálásában, melynek eredményeként az amerikai és az EMEA (európai, közel-keleti és afrikai régió) országokhoz képest sokkal gyorsabb ütemben vezetnek be digitális termékeket és szolgáltatásokat, illetve kapcsolják össze az új technológiákat a vállalatokon belül. Az amerikai és EMEA országok lemaradása tovább fog növekedni, mivel az ázsiai vállalatok harmada (32%) tervezi, hogy a következő öt évben érett digitális ökoszisztémát alakít ki, szemben az amerikai vállalatok negyedével (24%) és az EMEA országok 15 százalékával. A PwC Stragety& 26 ország 1 155 cégvezetőjével készített felmérésének további részletei a cikkben.
A Pénzcentrum szervezésében a Google Magyarország támogatásával 2018. május 3-án, csütörtökön a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületének Aulájában tartják a Google Digital Workshop 2018 rendezvényt, ahol neves szakértők segítségével adnak hasznos tippeket a hazai kkv-k digitális képességinek fejlesztéséhez, az internet adta lehetőségek kiaknázásához, illetve ahhoz, hogy legmodernebb technológiák alkalmazásával hogyan készíthetik elő, támogathatják, tehetik még hatékonyabbá külföldi piacra lépésüket. Az eseményen többek között előad Dr. Radácsi László, a Budapest LAB igazgatója. 

További megjelenés:
Penzcentrum.huPenzcentrum.huPenzcentrum.huPortfolio.hu

Gond az utódlás megoldása
A Budapesti Gazdasági Egyetem Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központjának felmérése szerint a családi vállalkozások tulajdonosainak 80 százaléka azt szeretné, ha cégét a gyermekei vennék át, de e gyerekeknek csak a 20 százaléka vinné tovább a céget. Az utódlás kérdése azért rendkívül időszerű, mert a legtöbb családi vállalkozást a rendszerváltás környékén alapították, így a 39 százalékuknál vagy tíz éven belül esedékes az utódlás, vagy az elmúlt öt évben már lezajlott az átadás.
Világgazdaság (2018. április 17.)

További megjelenések:
HVG.huPenzcentrum.huPiacesprofit.huVG.hu

Miért nem isznak az egyetemisták jó bort?
Ha visszatekintünk az egyetemi éveinkre, számunkra is nyilvánvalóvá válik, hogy a fiatalok és az idősebb korosztály borfogyasztási szokásai merőben eltérnek egymástól; míg hallgatóként a mennyiség, felnőttként már inkább a minőség elvét követjük. De vajon mi ennek az oka? Miért nem isznak jó bort a fiatalok? A BGE Kutatói Napok 2018 elnevezésű eseményén az előadók gondolatébresztő beszélgetéseken, inspiráló vitákon keresztül mutatják be az iskola kutatócsoportjai és oktatói által készített kutatásokat. A cél, hogy megfoghatóvá és érthetővé tegyék a tudományos életet.
Többek között arra az izgalmas kérdésre is keresik a választ, hogy miért nem isznak az egyetemisták jó bort. Totth Gedeon és Harsányi Dávid kutatásaikkal mutatják be a különbségeket a fiatalok és az idősebb korosztály borfogyasztási szokásai között; a beszélgetés során kiderül, hogyan javíthatunk a borkultúrán az egyetemisták körében.

További megjelenés:
Origo.huVendéglátásmagazin.huVinoport.hu

Mi köze a fiatalok borfogyasztásának a kibergazdasághoz?
A Budapesti Gazdasági Egyetemen 2018. április 5-én vette kezdetét a BGE Kutatói Napok rendezvénysorozat, amelyen az egyetem kutatócsoportjai és külsős szakértők ismertették legfrissebb eredményeiket egymással és a közönséggel. A programon résztvevők gondolatébresztő beszélgetéseken, inspiráló vitákon keresztül megismerhették a BGE kutatócsoportjainak és oktatóinak sokszínű, jelentős újdonságtartalommal bíró kutatásait, elsősorban az alkalmazott tudományterületeket érintve. Az eseménysorozaton, mely két könyvbemutatónak is teret adott, külsős és egyetemi szakértők olyan izgalmas témákat járnak körbe, mint a kibergazdaság, a gazdasági felsőoktatás jövője, a fenntartható élelmiszertermelés, vagy épp a fiatalok borfogyasztási szokásai. 

További megjelenés:
Magyarmezogazdasag.hu

Ma kezdődtek a Kutatói Napok a Budapesti Gazdasági Egyetemen
A 2017. évi esemény sikerét követően, a Budapesti Gazdasági Egyetem idén is megrendezi a BGE Kutatói Napok eseménysorozatot, melynek célja, hogy az egyetemi kutatások és kutatócsoportok szélesebb körben is bemutatkozhassanak. A kétnapos eseményen több mint húsz interaktív workshop, kerekasztal-beszélgetés és előadás várható.
M5 - Tudomány minden napra (2018. április 5.)

Néhány nappal ezelőtt zárult a Budapesti Gazdasági Egyetem Kutatói Napok elnevezésű rendezvénysorozata
A Budapesti Gazdasági Egyetemen néhány nappal ezelőtt zárult a BGE Kutatói Napok elnevezésű rendezvénysorozat, amelyen az egyetem kutatócsoportjai és külsős szakértők ismertették legfrissebb eredményeiket egymással és a közönséggel. A programon résztvevők gondolatébresztő beszélgetéseken, inspiráló vitákon keresztül megismerhették a BGE kutatócsoportjainak és oktatóinak sokszínű, jelentős újdonságtartalommal bíró kutatásait, elsősorban az alkalmazott tudományterületeket érintve. Az eseménysorozaton, mely két könyvbemutatónak is teret adott, külsős és egyetemi szakértők olyan izgalmas témákat járnak körbe, mint a kibergazdaság, a gazdasági felsőoktatás jövője, a fenntartható élelmiszertermelés, vagy épp a fiatalok borfogyasztási szokásai.
Interjú Dr. Totth Gedeonnal.
Kossuth Rádió - Közelről

Javában készülnek a pálinkafesztiválra
Idén immáron tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált. Az április 27-től április 30-ig, péntektől hétfőig tartó rendezvényen ezúttal is számos érdekes szakmai programmal és persze az elmaradhatatlan koncertekkel várják az érdeklődőket. A pálinkáról másképpen című szakmai konferencia április 27-én, pénteken, 10.30-tól kezdődik az Erkel Hotelben, ahol többek között Dr. Totth Gedeon, a BGE intézetvezetője is tart előadást, amelyen a pálinka pozitív élettani hatásait állítja a középpontba.
Békés Megyei Hírlap, 6. oldal

Lépcsőházi arcok
Megdöbbentő adatokat mutatott a Budapesti Gazdasági Egyetem kutatása a magáncélú lakáskiadásokról. Ezek szerint a vizes vb idején majdnem annyi lakásban laktak turisták, mint amennyi a budapesti szállodák teljes kapacitása. Az Airbnb és hasonló oldalak megváltoztatták a belváros lakókörnyezetét, de kérdés, mennyire örülnek ennek az ott élők. A BGE Turizmus Tanszékének kutatása már 2017-ről is tartalmaz érdekes megállapításokat. Például, hogy az év elejére némileg csillapult a 2014 óta az albérletárakat akár 70-80 százalékkal is megemelő Airbnb-láz, és egyre kevesebben vettek lakást üzleti céllal, hogy rövid távra kiadják turistáknak.

Az élelmiszer kurta útja
A Budapesti Gazdasági Egyetemen kétnapos Kutatói Napok rendezvénysorozat keretében várták az érdeklődőket, az esemény legfőbb célja az egyetemi kutatások és kutatócsoportok széles körű megismertetése volt az egyetemi polgárok, a tudományos és a szakmai közönség körében. Az idei rendezvény mottója a felelős és fenntartható gondolkodás volt. Az Egyetem Fenntarthatósági Központja játékos feladatokkal és figyelemfelkeltő akciókkal is igyekezett tudatosítani a felelős gondolkodást és jövőképépítést a résztvevők körében.
A fenntarthatóság és a hozzá kapcsolódó kérdések megválaszolása napjaink egyik leginkább érdeklődésre számot tartó területe. Talán nem véletlen, hogy az élelmiszertermelést és élelmiszerfogyasztást ebből a szemponból vizsgáló szekció kiemelt figyelmet kapott a konferencián. Mint elhangzott, ennek gazdasági és társadalmi hatásai csaknem valamennyi szektorra kihatással vannak, s bár a problémák globálisak, a megoldásokat mégis leginkább helyi szinten kell keresni. A fenntarthatóságért vállalt felelősségben a gazdasági élet több területe – a mezőgazdaság, a vendéglátás, a kereskedelem és a turizmus is – érintett.
Magyar Mezőgazdaság, 22-23. oldal (2018. április 15.)

Mobilozol a WC-n? És evés közben?
Nem jó ötlet… Hazai kutatók megmérték, hogy mekkora az esélye annak, hogy „kakibacik” vannak a mobiltelefonon. A héten Magyarné Dr. Horváth Kinga, a Budapesti Gazdasági Egyetem Vendéglátás Intézeti Tanszékének adjunktusa számolt be kutatásuk eredményeiről, akinek a szakterülete az élelmiszer-mikrobiológia (higiénia) valamint az élelmiszerbiztonság. A kutatónő és csapata 111 fő telefonját és telefonnyomogató ujjait (hüvelyk- és mutatóujj) vizsgálta meg, hogy kiderítse, vannak-e rajtuk széklet eredetű baktériumok.

Hagyományápolás szakácsversennyel
Május 26-án rendezik meg a Magyarország étele 2018 szakácsversenyt a Budapesti Gazdasági Egyetem konyháján. A megmérettetéssel a szervező Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének az volt a célja, hogy olyan ételek szülessenek, amelyekben a vidék és a hazai termelés is visszaköszön az identitás megőrzése és a hagyományaink átmentése mellett.
Az élőmunkás meleg konyhai szakácsverseny győztesének fogása viselheti a Magyarország étele címet ebben az évben.
Magyar Idők, 15. oldal (2018. ápriils 23.)

További megjelenés:
Magyaridok.hu

BGE Közgazdász délután
A digitális világ volt a témája a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Karának Közgazdász délutánján is. A résztvevők megismerkedhettek Zalaegerszeg okos városának válásának tervezett és már megvalósult lépéseivel, valamit a bankszektorban megjelenő újszerű digitális trendekkel.

Sikeres volt
Véget ért a harmadik Zalaegerszegi Egyetemi Napok, ami a Fiatalok Hetének része. A hagyományokhoz híven koncertekkel zárult a rendezvény. Az utolsó napon szabadtéri programokat tartottak a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi gazdálkodási karán.

Egyetemi napok-szakmai előadásokkal és főzőversennyel folytatódtak a programok
Szakmai előadásokat és főzőversenyt is tartottak a „ZEN”, azaz a Zalaegerszegi Egyetemi Napok második délutánján. A három éve életre hívott rendezvény legfőbb célja a karok közötti jó kapcsolat fenntartása és a közösség építése. A BGE Gazdálkodási Karának közgazdász délutánja szervesen kapcsolódik a „ZEN” programjához. A kar idén a digitalizáció témáját emelte ki.

További megjelenés:
Zalai Hírlap-2018.04.18.-1., 3. oldal

Fiatalok hete
Ismét megrendezik Zalaegerszegen a "Fiatalok Hete" nevű programsorozatot. A megyeszékhelyi ifjúság legkiemelkedőbb eseményét egyebek mellett szakmai előadások, könnyűzenei koncertek és jótékonysági akciók színesítik, április 16-a és 21-e között. A felsőoktatásban tanulók többek között a Budapesti Gazdasági Egyetem campusán találhatnak majd kikapcsolódási lehetőséget, ahol többek között főzőversenyt is rendeznek majd.

Az egerszegi számvitel 45 éve
A zalaegerszegi közgazdászképzés történetét idézi fel dr. Tóth József Egerszegi számvitel – Oktatás- és iskolatörténet 1971–2016 címmel napvilágot látott kötete. A könyvet március 23-án mutatták be Zalaegerszegen, a BGE Gazdálkodási Karán. Az Oktatás és iskolatörténet 1971–2016 alcímet viselő könyv az iskolaalapítási folyamatot követi végig a résztvevő, alakító, szervező szemszögéből. A hosszú út a Zárda utcai épülettől a volt laktanya területén épült kampuszig vezetett, számos tudományos fokozaton át lett a BGE GKZ az egyik legjobb közgazdászképző felsőoktatási hely.
Zalaegerszeg, 3. oldal (2018. április 3.)

Tavaszi félév, Senior Akadémia
Folytatódik a Senior Akadémia a BGE egerszegi gazdálkodási karán. Április 5-én, csütörtökön 14 órától Czeglédy András okleveles építészmérnök, a Zalaegerszegi Városvédő Egyesület elnöke Zalaegerszeg építészeti arculatáról tart előadást. Ezt követően Horváth Rudolfné, okleveles táj- és kertépítész, a városvédő egyesület tagja a városi fákról beszél. Őt Beleznai Viktória szakoktató követi, aki a stressz inkontinencia vizsgálatáról, a kezelésről, az önkezelés lehetőségeiről tart tájékoztatót.
Zalai Hírlap, 6. oldal (2018. április 3.)

Angela Merkel és a francia elnök több uniós kérdésben is egyeztet ma Berlinben
Az Unió reformjáról és a szíriai válságról is egyeztetett többek között Angela Merkel és a francia elnök.
A témában Dr. Csejtei István, a BGE címzetes egyetemi docense nyilatkozott az M1 műsorában.

Történelem és gazdaság összefüggéseit vizsgálták a szakemberek a Kelet-Közép-Európa politikai és gazdasági fordulatai a rövid XX. században címmel rendezett konferencián
Történelem és gazdaság összefüggéseit vizsgálták a szakemberek a Kelet-Közép-Európa politikai és gazdasági fordulatai a rövid XX. században címmel rendezett tudományos konferencián, a Budapesti Gazdasági Egyetemen.
Kossuth Rádió - Krónika (2018. április 13.)

További megjelenés:
Magyar Hírlap - 2018.04.14-10. oldal

Itt a lista: ezeken az egyetemi karokon lesz a legnagyobb verseny az államilag támogatott helyekért
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karát jelölték meg a legtöbben az idei felvételin, összesen 6809-en. Az elsőhelyes jelentkezések versenyében is ez a kar nyert, 4298-an sorolták a jelentkezési lista első helyére. A második a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, melyet 6527-en jelöltek meg, a harmadik pedig a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar, ahová 4938-an szeretnének bejutni. Idén az ELTE Bölcsészettudományi Kara idén csak a negyedik helyre fért be, 4785 jelentkezővel.

Ennyien felvételiznek idén a Budapesti Gazdasági Egyetemre
A BGE-re jelentkezők száma 1400 fővel, az első helyes jelentkezők száma pedig majdnem 600 fővel nőtt 2017-hez képest, ezzel az egyetem a negyedik legtöbb jelentkezőt tudhatja magáénak a magyar felsőoktatási intézmények közül. Az egyetem mindhárom budapesti kara szerepel a legnépszerűbb karok 10-es listáján, a Pénzügyi és Számviteli Kart az idén összesen 6527-en jelölték meg és így ez a második legnépszerűbb kar Magyarországon. Az első helyes jelentkezések számát tekintve a BGE a negyedik helyen van a magyar felsőoktatási intézmények rangsorában. A BGE az elmúlt években folyamatosan bővítette képzési portfólióját, így olyan népszerű szakok érhetők el, mint a gazdálkodás és menedzsment, a turizmus-vendéglátás, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy-számvitel, vagy a gazdaságinformatika.

Hol a legnagyobb a túljelentkezés? Ez a tíz legnépszerűbb szak és egyetem
Nyilvánosságra hozták a 2018-as egyetemi-főiskolai felvételi jelentkezési statisztikáit. Nem okozott nagy meglepetést a 2018-as felvételi legnépszerűbb alapszakjainak listája, a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment képzésre szeretnének bejutni, de dobogós helyre került a mérnökinformatikus, valamint az ápolás és betegellátás szak is.
Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll a legnépszerűbb felsőoktatási intézmények listáján, a második és a harmadik a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem. A Budapesti Gazdasági Egyetem a negyedik.
A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karát jelölték meg a legtöbben az idei felvételin, összesen 6809-en. Az elsőhelyes jelentkezések versenyében is ez a kar nyert, 4298-an sorolták a jelentkezési lista első helyére. A második a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara, melyet 6527-en jelöltek meg, a harmadik pedig a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar, ahová 4938-an szeretnének bejutni.

Emléktábla-koszorúzás
Minden évben Gundel János születésnapjához kötődően, márciusban tart koszorúzási ünnepséget az MVI, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Gundel család a híres vendéglős dinasztia alapítójának tavaly júniusban felavatott Akadémia utcai emléktáblájánál. A család részéről dr. Gundel János, a BGE professzora méltatta rövid visszatekintésben a családalapító szerepét a magyar gasztronómiában. Kovács Lászlón és Gundel Jánoson kívül az emléktáblán Kiss Imre, az MKVM igazgatója, valamint Dala Nagy Katalin, a BVHSZC főigazgató-helyettese helyezett el koszorút.
Trade Magazin, 87. oldal (2018. április 6.)

Kárpát-medencei lapszemle: Jó gyakorlat a falusi turizmusban tanfolyam indult
A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács és a Budapesti Gazdasági Egyetem Jó gyakorlat a falusi turizmusban címmel tanfolyamot indított Beregszászban vendégfogadók számára. A képzésnek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola ad otthont.
Katolikus Rádió - Hírtükör (2018. április 16.)

További megjelenés:
Karpatinfo.net

Halban nagy!
A Budapesti Gazdasági Egyetem két hallgatója - Csukás Norbert és Ramocsai Barbara - és egy finn egyetemista hallgató végzett az első három helyen az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében, így ők hárman vehetnek részt a párizsi eredményhirdetésen, ahol kiderül, hogy a rangos zsűri kit hozott ki végső győztesként.
A magyarországi megmérettetésen 6 nemzet 8 képviselője, köztük finn, lengyel, svéd, szlovén, szerb és a 2 magyar hallgató mérte össze tudását. A versenyzők - ugyanabból az alapanyagokból -, fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával készítették el előre meghatározott idő alatt kétféle versenyételüket.
Trade Magazin, 90. oldal (2018. április 6.) 

Több mint 107 ezren jelentkeztek idén felsőoktatási intézményekbe
Több mint 107 ezren jelentkeztek idén felsőoktatási intézményekbe. A legnépszerűbbek a gazdasági, valamint mérnökképzések voltak, de sokan érdeklődtek a pedagógiai és szociális területek iránt is. Legtöbben gazdálkodás-menedzsment és mérnök-informatikus szakon szeretnének tanulni. Szakemberek szerint ez nagyban köszönhető a gyakorlatorientált duális képzésnek. A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Horváth Zita elmondta, hogy a szakok népszerűsége lefedi azokat a területeket, amelyeket a felsőoktatási stratégia is előnyben részesít.
A felvételizők többsége idén első helyen az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Műszaki Egyetem valamelyik képzését jelölte be.
M1 - Híradó (2018. április 9.)

További megjelenés:
M1 Híradó (2018. április 10.)

Ezekre az egyetemekre jelentkeztek legtöbben 2018-ban
Ahogyan 2017-ben, úgy idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll az első helyen, mögötte a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem. Összesen 24 132-en jelölték meg az Eötvös Loránd Tudományegyetemet. A második helyen végző Debreceni Egyetemre 15 140-en adták be jelentkezésüket, míg a Szegedi Tudományegyetemre 13 728-an. A negyedik legnépszerűbb a Budapesti Gazdasági Egyetem lett, az ötödik a Pécsi Tudományegyetem, a hatodik Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a hetedik a Budapesti Corvinus Egyetem, a nyolcadik az Óbudai Egyetem.

Bemutatkozott Szentgyörgyi álma
Izgatott diáksereg várakozott a Budapesti Gazdasági Egyetemen, hogy meghallgathassák Lajos Mary mestercukrász előadását, és megkóstolhassák az egyik legújabb magyar tortát, a Szentgyörgyi álma nevű izgalmas kompozíciót. Az elméleti képes prezentáció elején a mestercukrász francia szakmai kapcsolatairól szólt, utána pedig a 2018-as  Rimini-i SIGEP kiállítás legújabb szakmai trendjeiről hangzott el beszámoló. Már sokan várták a ceglédi Békebeli Cukrászda vezetőjének új kreációjáról szóló bemutatót, amely a Nobel-díjas magyar tudós előtt tiszteleg és minden egyes összetevője szimbolikus jelentőséggel bír.

Vendégfogadók képzése Beregszászon
A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács és a Budapesti Gazdasági Egyetem Jó gyakorlat a falusi turizmusban címmel tanfolyamot indított Beregszászban vendégfogadók számára. A képzésnek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola ad otthont.
Kárpát Info, 2. oldal (2018. április 19.)

További megjelenés:
Hetilap.karpatinfo.net

Egyetemi bajnokság: címet védett a Debrecen
Három góllal is jobbnak bizonyultak a cívisvárosiak a fináléban ellenfelüknél. Szombaton a végjátékot rendezték meg az Egyetemi bajnokságban. A harmadik helyet a Budapesti Gazdasági Egyetem csapata szerezte meg, mely 15-11-re győzött az ELTE ellen.

A Budapesti Békéltető Testület előadása a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatóinak
2018. április 23-án került sor arra a fogyasztóvédelmi előadásra, amelyet a Budapesti Békéltető Testület tartott meg a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának hallgatói számára, a BGE felkérésére. Mint kiderült, a hallgatók között – már csak tanulmányaik folytán is – sokan tervezik a jövőben vállalkozás alapítását, vagy akár már jelenleg is a hivatás fortélyainak, szabályainak elsajátítása érdekében egy-egy cégnél dolgoznak. Emiatt kiemelt jelentőséggel bírt, hogy megismerkedjenek a békéltetéssel, a békéltető testületek munkájával, a gyakorlati tapasztalatokkal, illetve mindazon kötelezettségekkel, amelyeket egy-egy vállalkozásnak érvényre kell juttatnia a testületek eljárásában. 

Népszerűek az ELTE új gazdaságtudományi képzései, ennyien jelentkeztek idén
Várakozáson felül, tömegesen jelentkeztek az ELTE új gazdasági szakjaira februárban – derült ki az első helyes jelentkezések mutatójából. A mesterképzéseknél a 24 gazdaságtudományi szakot hirdető hazai intézmény közül a 2. legnépszerűbb az ELTE. Mivel ide már felsőoktatási tapasztalattal és tájékozottsággal jelentkeznek a hallgatók, ez az egyik legnagyobb presztízsű mutató, ahol idén BCE, ELTE, BGE a sorrend. 

Nőtt a SPAR árbevétele 2017-ben
Több mint 1,2 milliárd forintból építette fel új, SPAR enjoy. elnevezésű convenience üzemét a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. A vállalat üllői logisztikai központjának területén lévő létesítményben kezdetben naponta 4 tonna majonézes salátát és több mint 20 ezer szendvicset készítenek. Az üzemindító sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a SPAR rekordforgalommal zárta a 2017-es üzleti évet. A cégcsoport a tavalyi évben 562,5 milliárd forint forgalmat realizált, amely 8,9 százalékkal haladta meg a 2016-os eredményt.
A SPAR Magyarország számára alapítása óta stratégiai fontosságú ügy a magas színvonalú gyakorlati képzés, ezért a vállalat – a munkatársak folyamatos képzése mellett – nagy hangsúlyt fektet a szakmai utánpótlás nevelésére is. A cégcsoport gyakorlati helyet biztosít kereskedelmi szakképzésben lévő tanulók részére, továbbá fogadja a kötelező szakmai gyakorlatukat teljesítő, nappali tagozatos főiskolai, egyetemi hallgatókat is. A tavalyi évben 15 duális gyakornok tanult a vállalatnál, ők a Szent István Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatói.

További megjelenés a témában:
News4business.hu

Kreatívigazgatókat nevezett ki a Café
Április elejétől új szervezeti struktúrában működik tovább a Café Communications – tájékoztatott közleményben az ügynökség. Az eddigi három kreatív group head új pozícióba került. A kreatív osztályt a jövőben Csirke Dániel és Szűcs Gábor kreatív igazgatóként vezeti, mellettük Ónody Boglárka kreatív stratégaként dolgozik tovább. Közülük Csirke Dániel több mint 10 éves pályafutása során több hazai és nemzetközi ügynökséget is megjárt, két 2 éve csatlakozott a Caféhoz. Kreatív igazgatói feladatai mellett oktat az ELTE-n és a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

További megjelenések:
Mediapiac.comMmonline.hu


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM