Keresés:
Események
«2020. április»
HKSzeCsPSzoV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

2019. februári sajtómegjelenések

A középiskolások kreativitását tetté próbára
Pénteken rendezték meg a Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyét (KEVIN) a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban, melyen 18 csapat, több mint 70 diákja mérte össze tudását és kreativitását. A Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programja által tavaly ősszel meghirdetett versenyre több mint 100 csapat jelentkezett az ország minden részéből. A megmérettetés első, online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg a csapatok. Az első fordulóból nagy számú csapat jutott tovább, ezért két döntőt rendeznek, melyből az első volt a kecskeméti. A versenyre három olyan ötlettel érkeztek a csapatok, melyek a mindennapi életükben tapasztalt valamely problémára kínáltak megoldást. A fiatalok először ötletük lényegi magvát mutatták be néhány mondatban, majd a megvalósítást célzó Hackation jellegű kreatív ötletgyáron vehettek részt. A megmérettetést a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium Krúdy 11. D/2 nevű csapata nyerte meg a face scanner stresszfelismerő- és tanácsadó alkalmazás ötletükkel.
Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja köszöntőjében a diákok innovációs készségét méltatta és elmondta, hogy a program célja a kreativitás kibontakoztatása mellett az is, hogy felkeltsék a középiskolások érdeklődését a gazdasági és műszaki tudományok iránt.

További megjelenések:
Hiros.hu
Kecskeméti TV-Híróra (10:14-től)
Kecskemetilapok.hu
Keol.hu

 

A KEVIN verseny kecskeméti döntőjén
Február 1-jén rendezték meg a Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyét (KEVIN) a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban, melyen 18 csapat, több mint 70 diákja mérte össze tudását és kreativitását. A Budapesti Gazdasági Egyetem pályaorientációs programja által tavaly ősszel meghirdetett versenyre több mint 100 csapat jelentkezett az ország minden részéből. A megmérettetés első, online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg a csapatok. Az első fordulóból nagy számú csapat jutott tovább, ezért két döntőt rendeznek, melyből az első volt a kecskeméti. A versenyre három olyan ötlettel érkeztek a csapatok, melyek a mindennapi életükben tapasztalt valamely problémára kínáltak megoldást. A fiatalok először ötletük lényegi magvát mutatták be néhány mondatban, majd a megvalósítást célzó Hackation jellegű kreatív ötletgyáron vehettek részt. A megmérettetést a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium Krúdy 11. D/2 nevű csapata nyerte meg a face scanner stresszfelismerő- és tanácsadó alkalmazás ötletükkel.
A címre kattintva 10:06-tól elérhető az M1 Iskolapad című műsorának helyszínen forgatott riportja.

 

KEVIN nagy buli volt a középsulisoknak
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) országos pályaorientációs programjának keretében megvalósult és sikerrel záruló Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén (KEVIN) összesen több mint 100 csapat 400 diákja indult. A kecskeméti és dunaújvárosi kétfordulós döntő első helyezettjei egy stresszfelismerő- és tanácsadó alkalmazást fejlesztő csapat, illetve egy olyan nemzetközileg elismert szervezet megalapítását kitaláló csapat, mely ingyenesen biztosítana kapcsolatot külföldi gimnazisták között online és személyes úton egyaránt.
A győztes csapattagok a PREZI székházban egy céglátogatással egybekötött élménynappal gazdagodnak, illetve értékes tárgynyereményekben részesülnek. A pályaorientációs program tovább folytatódik, ugyanis a BGE a tanévzárást követően ismét megszervezi népszerű Középiskolások Nyári Egyetemét.
A KEVIN kreatív ötletverseny tematikája üzleti fókuszú, amely elősegíti a diákok gazdálkodási és informatikai irányultságának kialakulását, készség- és kompetenciafejlesztésüket, az innovációra nyitott gondolkodás népszerűsítését, egyúttal a felsőoktatási képzés adta lehetőségek időbeli megismerését. A KEVIN a BGE országos pályaorientációs programjának egyik legsikeresebb kezdeményezése, amely iránt azok a fiatal tehetségek érdeklődtek, akik a közvetlen környezetüket érintő valós kihívásokat saját, innovatív ötleteikkel kreatívan és hatékonyan kívánják megoldani.

További megjelenés:
Innoteka.hu

 

Kreatív ötletgyár - győri révais diákok nyerték a rangos országos versenyt
Szombaton rendezték meg a Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének (KEVIN) második döntőjét a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában, melyen közel 90 diák 20 csapatban mérte össze tudását és kreativitását. A BGE pályaorientációs programja által tavaly ősszel meghirdetett versenyre több mint 100 csapat jelentkezett az ország minden részéből. A megmérettetés első, online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg a csapatok. Az első fordulóból nagy számú csapat jutott tovább, ezért két döntőt rendeznek, melyből a második volt a dunaújvárosi. A versenyre három olyan ötlettel érkeztek a csapatok, melyek a mindennapi életükben tapasztalt valamely problémára kínáltak megoldást. A fiatalok először ötletük lényegi magvát mutatták be néhány mondatban, majd a megvalósítást célzó Hackation jellegű kreatív ötletgyáron vehettek részt. A versenyt a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium „Road to szelfibot” nevű csapata nyerte meg egy olyan nemzetközileg elismert szervezet megalapításának ötletével, mely ingyenesen biztosítana kapcsolatot külföldi gimnazisták között online és személyes úton egyaránt. Második helyen a Pannonhalmi Bencés Gimnázium BKNBT Team nevű csapata végzett egy közösségi költségvetés kezelő alkalmazás ötletével, míg a harmadik helyet a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma Pénznyelők nevű csapata iskolai víztisztítók beszerzéséről szóló ötletével szerezte meg.

További megjelenések:
Duol.hu
Duol.hu
Infodunaujvaros.hu

 

Kidolgozás alatt a kkv stratégia
Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár új szelet hozott területére, és kiadta az ukázt: márpedig májusra stratégia kell a kis- és középvállalkozások fejlesztésére a 2019-2030-as időszakra. A szavakat pedig tett is követte, így január 25-én pénteken a témával foglalkozó jeles közgazdászok, kutatók, kamarai vezető jelenlétében Szepesi Balázs helyettes államtitkár vezetésével már össze is ült a grémium.  Résztvevők között – a teljesség igénye nélkül – ott találhattuk, Csath Magdolnát, Drótos Györgyöt és Czakó Erzsébetet a Corvinusról, Szerb Lászlót Pécsről, Maurer Szemerét és Tölg-Molnár Beátát a VOSZ-tól, Regős Gábort a Századvégtől, Hágen Istvánt a Szent István Egyetemről, míg Borbás Gabriella a Hétfát, Radácsi László a BGE-t, Lakatosné Lukács Zsuzsanna a SEED-et képviselte. Az említett kamarai vezető pedig Zsabka Zsolt, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozat elnöke (civilben a munkaerőpiacon is aktív Diagramma Csoport tulajdonosa) volt.
Az előzetes meghívó alapján a kidolgozandó és közösen megalkotandó Stratégia célja az ITM versenyképességi és innovációs céljainak szolgálata, a kkv-fejlesztési kormányzati intézkedések összehangolása és a 2021-2027-es fejlesztési időszak kkv programjainak megalapozása.

További megjelenés:
Promenad.hu

 

„Ne az alapító sírja felett vesszenek össze” – milliárdok forognak kockán a generációváltó családi cégeknél
Egy hullámban öregszenek ki a kiemelten fontos családi vállalkozások vezetői, de többségük a jelek szerint az öröklétben hisz. A staféta átadását személyes viták, megcsalások és árulások nehezítik, a gazdasági és jogi döntések ezeknek csak a tünetei. A nemzetközi Family Business Network magyar szervezetét vezető Boross Dávid, az Oázis Kertészet ügyvezető igazgatója a HVG.hu-nak mesélt az ezzel kapcsolatos tapasztalatairól. A cikk megemlíti a Budapest LAB Családi Vállakozás Kutatásának eredményeit is.

 

Előttem az utódom?
Már a nyugdíj felé kacsingat a rendszerváltáskor az üzleti életbe lépett generáció, de a cégük átadásánál számos probléma felmerülhet. Az utódlást jól elő kell készíteni, és a folyamat cégjogi, illetve adózási meglepetésekkel is szolgálhat. A Piac és Profit Online most megjelent rendhagyó kettős interjújában a téma szakértőit kérdezték a generációváltás kihívásairól.
A cikkben a Budapesti Gazdasági Egyetem nemrégen közzétett kutatásának eredményét is megemlítik, mely szerint az 50 millió forintos árbevétellel rendelkező KKV-k 58 százalékát teszik ki a családi vállalkozások és ezek közel 40 százalékát érinti a generációváltás problémája, ami közel 30 000 hazai vállalkozást jelent.

 

Diplomaátadó a BGE Gazdálkodási Karán – Negyvenkét végzős vett át oklevelet

Összesen 42 hallgató vehetett át pénteken oklevelet a BGE Gazdálkodási Kar diplomaátadó dékáni tanácsülésén. A gólyából immár szakemberré vált végzősöket és az elnökséget – amelyben helyet foglalt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és prof. dr. Heidrich Balázs egyetemi tanára Budapesti Gazdasági Egyetem rektora is – elsőként dr. Gubán Miklós, a kar dékánja köszöntötte. Kiemelte, a végzősöknek három úton kell egyszerre elindulniuk, a szakmai és a magánélet, valamint az értelmiségi lét ösvényén. Ezután dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettes jelentést tett a szemeszterről: mesterképzésen 9, alapképzésen 31, szakirányú továbbképzésen és felsőoktatási szakképzés keretében pedig 1–1 hallgató tett sikeres záróvizsgát. A közgazdász és gazdaságinformatikus jelöltek diplomájuk átvétele előtt esküt tettek, majd Heidrich Balázs és Gubán Miklós átadta az okleveleket. A duá­lis képzésben részesült hat hallgató esetében a gyakorlati képzőhely valamely vezetője is részt vett a ceremóniában. A végzősök nevében Horváth Eszter köszönt el az alma matertől, a hallgatói önkormányzat színeiben pedig Kocsis Gábor elnök búcsúzott a hallgatóktól.

 

KKV-doktori iskolát indít a BGE
A BGE Vállalkozás- és Gazdálkodástudományi Doktori Iskolát (BGE VGDI) indít Dr. Losoncz Miklós kutatóprofesszor vezetésével. Az idén szeptemberben induló doktori iskola a magyar felsőoktatási térben hiánypótló, unikális képzést kínál, amelyből mind az akadémiai karrierpálya iránti érdeklődők, mind a gazdasági gyakorlattal szoros kapcsolatban állók profitálhatnak. Az iskola elsősorban a kis- és középvállalkozások üzleti és menedzsment tématerületeit helyezi képzési és kutatási fókuszába. A társadalomtudományok tudományterületen, gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban, ezen belül a vállalkozások kutatásának területén kíván kutatókat képezni. A BGE VGDI gazdasági jellegű mesterszakokra épülő képzést folytat, de nyitott más mesterszakos végzettséggel rendelkező jelentkezők előtt is, akik a vállalkozás- és gazdálkodástudományok terén kívánnak tanulmányokat folytatni. A BGE doktori iskoláján végző hallgatók magasan képzett, innovatív megközelítésekre nyitott szakemberekként, oktatóként, kutatóként léphetnek majd ki a munkaerőpiacra.

További megjelenések:
Eduline.hu
Gazdasagportal.hu
HRportal.hu
Infostart.hu
Magyarnemzet.hu
MTI.hu

 

BGE-Hungast együttműködés a gyakorlatorientált képzésért
A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE KVIK), valamint a Hungast Csoport, Magyarország legnagyobb közétkeztetője együttműködési keretmegállapodást kötött elméleti és gyakorlati tudásbázisuk közös hasznosítására. A szakmai partnerségnek köszönhetően a jövőben az Egyetem hallgatói előtt megnyílik a gyakorlati tapasztalatszerzés és munkaerőpiaci bekapcsolódás lehetősége, míg a Hungast szakemberei szerepet vállalhatnak a szakmai képzés egyes részterületeiben. 

További megjelenések:
Holmagazin.hu
Kamaraonline.hu
MTI.hu-2019.02.19.

News4business.hu
Orientpress.hu
Trademagazin.hu
Turizmus.com
Webradio.hu

 

„A gyakorlati órák tapasztalatai elvarázsoltak”
Tischler Petra, a BGE KVIK volt hallgatója, egyik nagykövetünk korábban a Costes Downtown Michelin csillagos étterem sous chefjeként dolgozott. A vele készült interjúban elmondja, hogy az egyetemen találta meg a hivatását és elárulja a „siker” titkát is.

 

Jelentkezz a Budapesti Gazdasági Egyetemre!
Horváth Dávid, felsőoktatási témákra szakosodott influencer, újságíró készítette a fenti linken megtekinthető rövid videót egyetemünkről, „Jelentkezz a Budapesti Gazdasági Egyetemre!” címmel a felsőoktatási felvételi időszak hajrájában.

 

A győri Science Park volt fókuszban az országos pénzügyi versenyen
Különleges feladat várt a XVII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) résztvevőire a hétvégén a győri campuson. Tizenhárom hazai, illetve határon túli egyetemről érkeztek négy-négy fős csapatok a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumába. A győriek ezúttal nem az iparból, hanem házon belülről hozták a megoldandó esettanulmányt. Az egykori kekszgyári területre tervezett Science Park beruházáshoz kapcsolódott a kiírás. A versenyt a tavalyi évhez hasonlóan a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem nyerte, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara második, míg a győri csapat harmadik helyezést ért el.
Az OPEV hagyományosan komoly számviteli, pénzügyi ismereteket igényel a hallgatóktól. Az idei feladat a győri egyetem és partnervállalatai alkotta együttműködési platform optimális ingatlan portfóliójának meghatározása és egy részletes pénzügyi eredmény elkészítése volt, igazodva az előre meghatározott beruházói, tulajdonosi elvárásokhoz.
A csapatoknak bő egy napjuk volt az esettanulmány feldolgozására, és a szombat esti előzsűrizés után a vasárnapi A döntőben hat, a B döntőben pedig öt csapat prezentálta elgondolását. A vállalatvezetőkből, szakemberekből álló zsűri elnöke az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, Szigeti Ádám volt.

 

BGE-s diplomával könnyű elhelyezkedni
Magas színvonalú oktatás, relatíve olcsó itt tartózkodás és könnyű elhelyezkedés a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi Gazdálkodási Karának fő vonzereje. Dr. Gubán Miklós, a BGE GKZ dékánja többek között elmondta, hogy a hagyományos pénzügy és számvitel, továbbá a gazdálkodási és menedzsment szak mellett a kar alaptevékenységétől kissé eltérő tudományterületre, gazdaságinformatika alapszakra, valamint két felsőoktatási szakképzési szakra (pénzügy és számvitel; gazdálkodási és menedzsment) is várja a jelentkezőket. Elsősorban a térségben, Zalában és a szomszédos megyékben élők jelentkezését várják, ugyanis tapasztalatok szerint ezek a fiatalok a diploma megszerzése után helyben vállalnak munkát, így biztosítható a szűkebb környezetben a szakemberutánpótlás.
A már említett magas színvonalú oktatás, a relatíve olcsó itt tartózkodás és a helyben lévő munkalehetőség a BGE zalaegerszegi képzési központjának fő vonzereje. Emellett a hallgatóknak jó minőségű kollégiumot tudnak biztosítani kedvező áron, s több intézményi és városi ösztöndíj- lehetőség is van, előbbiek között például a Biztos Jövő Ösztöndíj, amellyel a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, tehetséges, elkötelezett, önköltséges hallgatókat támogatják.

 

Teltházas félévnyitót tartottak a zalaegerszegi Szenior Akadémián
A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Karának nagy­előadója megtelt a Szenior Akadémia tavaszi félévnyitóján, amit látva dr. Gubán Miklós dékán úgy fogalmazott, a fiatal hallgatók számára is példamutató ez az aktivitás. Pácsonyi Imre, a megyei idősügyi tanács elnöke köszöntőjében kitért rá: az évek óta tapasztalt töretlen érdeklődést látva minden település számára követendő lehet az időseket hasznos ismeretekkel gazdagító Szenior Akadémia példája. Lambertné Katona Mónika, a gazdálkodási kar kiemelt projektek igazgatója bevezetőjében arról is szólt, hogy a városi önkormányzat az egyetemi karral közösen 2,6 millió forinttal támogatta a programot. Az igazgató egyben felolvasta Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjét, aki egyéb elfoglaltsága miatt ezúttal nem tudott részt venni a megnyitón.
A foglalkozások kéthetente követik egymást. Téma lesz a Naprendszer és az azon túli világ, az intelligens anyagok és alkalmazásuk. Láthatnak majd bűnmegelőzési témájú előadást a hallgatók, április 11-én pedig Leslie L. ­Lawrence író-Kelet-kutatóval találkozhatnak. Előadás szól majd a gazdálkodási kar kutatási témáiról, Zalaegerszeg középkori történetéről, valamint Kínáról is. Az akadémiai előadások mellett heti rendszerességgel tartanak különféle kurzusokat egyebek mellett angol és német nyelvből, egészségtanból, testnevelésből, európai uniós ismeretekből és számítástechnikából.

 

Újabb duális helyek lesznek elérhetőek a BGE egerszegi kampuszán
A Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara Zalaegerszegen jelenleg összesen ötszáz hallgatót oktat, a következő évben várhatóan 200 elsőéves felvételére nyílik mód. Erről is szó esett a keddi, középiskolásoknak szóló nyílt napon. A BGE egerszegi kampuszának Infocentrumában először dr. Takács Dávid oktatási dékánhelyettes köszöntötte a termet megtöltő ifjú érdeklődőket, aki hangsúlyozta, a továbbtanulás legalább olyan megfontolt, hosszú távra kiható döntést igényel, mint például a házasság. Ezt követően ismetette a kar erősségeit. A duális képzésről Lam­bertné Katona Mónika, a kiemelt projektek ­igazgatója ­tájékoztatta a résztvevőket. Elmondta, jelenleg 28 zalai és vasi céggel állnak e módon kapcsolatban, 62 hallgató részesül duális (tanulás és szakmai gyakorlat egyben) képzésben, jövőre pedig újabb 70 duális hely nyílik meg a BGE egerszegi karán. A középiskolások Balázsné dr. Lendvai Marietta, Fejér Norbert, Zsupanekné dr. Palányi Ildikó és Balogh Csaba segítségével megismerkedhettek az egyetemi órák menetével, a hallgatók pedig beszámoltak eddigi tapasztalataikról az utánuk jövő nemzedéknek. Egy applikáció segítségével még a felvételi eljárást is szimulálták, majd kérdőíves játék keretében a nap folyamán hallottakról adtak számot az érdeklődő diákok. Végül bejárhatták az egész kampuszt, láthatták a kollégiu­mot és a kikapcsolódást szolgáló objektumokat is.

További megjelenés:
Zalaegerszegi Televízió-Híradó

 

Szavaztak a résztvevők az Országos Innovációs Fórum egerszegi rendezvényén
Az Országos Innovációs Fórum tegnapi zalai rendezvényének célját a fórum szervezői az ország újjászerveződő innovációs környezetének megalapozásában, a megújuló kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) rendszerrel kapcsolatban felvetődő javaslatok, igények felmérésében jelölték meg. Ez utóbbi célt szolgálta az az interaktív módszer, aminek révén a résztvevők az előadások közben a mobiltelefonjuk segítségével szavazhattak az egyes tervezetek fontosságáról. A fórumon dr. Gubán Miklós, a BGE GKZ dékánja a Budapesti Gazdasági Egyetem KFI tevékenységéről tá­jékoztatta a megjelenteket.

 

Studiengange im dienste der aussenwirtschaft und der deutsch-ungarischen wirtschaftsbeziehungen
A Brücke zu Ungarn cikkében Dr. Ferkelt Balázs, a BGE Külkereskedelmi Karának tanszékvezető egyetemi docense az egyetemet és az intézmény német nyelvű képzéseit mutatja be.

 

Német nyelvű képzések a Budapesti Gazdasági Egyetemen
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán kereskedelem és marketing, valamint turizmus-vendéglátás szakokon német nyelven is folyik az oktatás, a hallgatók amellett, hogy valamennyi tantárgyat németül tanulnak, az Egyetem kettős diploma megállapodásainak köszönhetően megszerezhetik a Hochschule Kempten, vagy a Hochschule Hof intézmények okleveleit is. A két német nyelvű alapképzés mellett egyre népszerűbb a Külkereskedelmi Kar nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakos hallgatóinak körében a német nyelven is választható nemzetközi üzletfejlesztés specializáció. Ezen kívül a nemzetközi gazdálkodás szak angol nyelvű képzésének hallgatói a Frankfurt University of Applied Sciences oklevelét is megszerezhetik.
A német nyelv, a német gazdaság és a német kultúra ismeretét nemcsak az előadásokon, szemináriumokon fejleszthetik a hallgatók. A duális képzés keretében ugyanis a nemzetközi gazdálkodás szakon meghatározó a Magyarországon jelen lévő nagy német vállalatok aktív szerepvállalása, ennek köszönhetően felsőoktatási tanulmányaik alatt a hallgatók a Siemens, a Robert Bosch, a Kühne + Nagel, vagy a Liegl & Dachser magyarországi leányvállalatainál ismerkedhetnek meg a német munkakultúrával és szerezhetnek közel másfél éves szakmai tapasztalatot.

 

A vizsga utáni ünneplés helyett az életéért kellett küzdenie – A budapesti kollégiumtűz egyik túlélőjének megrázó szavai
Néhány gyerek céltalan szórakozása miatt az életével kellett fizetnie F. Zoltánnak, a múlt heti budapesti kollégiumi tűz halálos áldozatának. Mint pénteken kiderült, egy 16 és két 15 éves fiú játéka a tűzzel és a szerencsétlen véletlenek sorozata miatt égett ki a Károli Gáspár Egyetem Ráday utcai épülete. A tűzeset után mindenki kapott új szálláshelyet. Az egyetemistákat több különböző kollégium fogadta be, köztük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a SOTE, a Corvinus, a Szent István Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem szálláshelyeire költözhettek be.

További megjelenések:
Infostrat.hu
Parokia.hu

 

Tüntetés Spanyolország egységéért
Vasárnap több tízezren tüntettek Madridban, a spanyol ellenzéki jobbközép és radikális jobboldali pártok felhívására rendezett nagyszabású felvonuláson előrehozott parlamenti választások megrendezését követelték a tüntetők, akik egységes Spanyolországért jelszóval vonultak az utcára. A központi spanyol kormány a múlt héten bejelentette: javaslatot tett a katalán autonóm kormánynak egy kerekasztal-megbeszélésre, konszenzusos megállapodásra törekednek Katalónia ügyében. Bartalos Éva erről beszélgetett Domonkos Endrével, a Budapesti Gazdasági Egyetem tudományos főmunkatársával a Reggeliben.

További megjelenések:
KlubRádió-Reggeli gyors
M1-Ma este

 

Egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni
Miközben egyre nagyobb a szakemberhiány, folyamatosan csökken a meglévő munkavállalók színvonala, megfelelő kvalifikáltsága. Mindez skizofrén helyzetet eredményez a vezetők számára – mutatott rá Szeles Péter, a BGE nyugalmazott főiskolai docense a Rádió Orienten. Nagy változások előtt áll a gazdaság és az emberiség, hiszen ma mindent átsző a profit és a pénz mindenek-felettisége, elmossa azt az apró momentumot, hogy mindezt emberek állítják elő, az ő tehetségük és energiájuk szükséges a profit megtermeléséhez – mondja Szeles Péter. Rámutatott: a minél magasabb profit elérése érdekében sokan ott spórolnak, ahol tudnak, ami már bebizonyosodott a történelemben, hogy sokszor vezethet katasztrófákhoz. „A legkisebb fogaskerék is számít, csak ezt a vezetők nem gondolják végig.” 

További megjelenés:
Infokiskunfelegyhaza.hu

 

Egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni
Miközben egyre nagyobb a szakemberhiány, folyamatosan csökken a meglévő munkavállalók színvonala, megfelelő kvalifikáltsága. Mindez skizofrén helyzetet eredményez a vezetők számára – mutatott rá Szeles Péter, a BGE nyugalmazott főiskolai docense a Rádió Orienten. Nagy változások előtt áll a gazdaság és az emberiség, hiszen ma mindent átsző a profit és a pénz mindenek-felettisége, elmossa azt az apró momentumot, hogy mindezt emberek állítják elő, az ő tehetségük és energiájuk szükséges a profit megtermeléséhez – mondja Szeles Péter. Rámutatott: a minél magasabb profit elérése érdekében sokan ott spórolnak, ahol tudnak, ami már bebizonyosodott a történelemben, hogy sokszor vezethet katasztrófákhoz. „A legkisebb fogaskerék is számít, csak ezt a vezetők nem gondolják végig.” 

További megjelenés:
Infokiskunfelegyhaza.hu

 

1,4 millió videóindítást hozott egy influencer a Debreceni Egyetemnek
Összesen kétmillió videóindítást generált az Evomedia felsőoktatási influencerkampánya. A felvételi időszakára időzített közszolgálati kampányban Horváth Dávid, felsőoktatási témákra szakosodott influencer az Educatio szakkiállításon a kiállítók segítségével ismertette, mennyit lehet majd keresni végzés után, illetve, hogy melyik szak milyen további előnyökkel járhat a felvételizőknek. A százezer felvételizőt (és szüleiket) megcélzó videósorozat elsősorban a Videa, az Origo gazdaság rovat, illetve a ReBlog felületein futott nagy sikerrel.
A kezdeményezés két részre oszlott, egyrészt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás előtt annak promóciója és a 2018-as videók feldolgozása történt, ami 906 ezer videóindítást és 740 ezer véginézést generált. A friss, 2019-ben készült szakokat bemutató videók megtekintését nézve a legtöbb megtekintést a Debreceni Egyetem gyűjtötte össze – több mint 933 ezret. A megtekintések számát befolyásolta, hogy a debreceniek a legnépszerűbb 10 szak mindegyikén indítanak képzést. A második helyre 5 szakról szóló megszólalással a Pécsi Tudományegyetem került 475 ezer megtekintéssel. Őket követi a Szegedi Tudományegyetem, ahol négy szakról nyilatkoztak, amivel 376 ezer megtekintést generáltak az intézménynek. Fej fej mellett, 294 ezer megtekintést sikerült elérnie a Corvinusnak és a Budapesti Gazdasági Egyetemnek is, ahol egyébként azonos szakokról voltak a megszólalók.

 

3+1 hely Budapesten, ahol diákként kedvezményesen kávézhattok
Elkezdődött a tavaszi félév… Az Eduline.hu 3 olyan kávézót ajánl Budapesten, ahol - a diákkedvezményeteket kihasználva - kedvezményesen fogyaszthatnak a hallgatók kávét és más italokat két óra közt vagy éppen egy fárasztó nap végén levezetésképpen.

 

Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat
Negyven fős sportolói magyar csapat vesz részt a 29. Téli Universiadén. Az olimpia után az Universiade, vagy ahogy mi hívjuk az egyetemisták olimpiája a legnagyobb multisport esemény a világon. A magyar csapat közel 60 ország 3 000 válogatott élsportolójával együtt vesz részt a megmérettetésen a szibériai Krasznojarszk városában, ahova a téli egyetemi játékok során az eddigi legnagyobb delegációval indul útjára a magyar egyetemi csapat. 11 sportágban mérik össze majd tudásukat a versenyzők, a magyarok hatban – sílövészet, jégkorong, jégtánc, műkorcsolya, rövid pályás gyorskorcsolya és sítájfutás – szerepelnek. Az eskü szövegét Csiki Attila a jégkorongozó csapat támadó játékosa, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója mondta el a tegnapi ünnepélyes fogadalomtételen Budapesten.

További megjelenések:
Mozduljra.hu

 

Földházi Zsófia: El tudom fogadni, ha hibázom vagy esetleg rosszabb napom van
Földházi Zsófia Mizsér Attilával arculatot épít, vezényli élete első vállalkozásának, egy borbár nyitásának előkészületeit, s hajt, küzd, hogy ott lehessen élete egyik legfontosabb versenyén, a 2020-as tokiói olimpián. Rióhoz képest jóval érettebb gondolkodással, tudatosabban, határozott célokkal. A vele készült interjúban többek között arról is beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy idén végez a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

 

Ahol megállt az idő: Észak-Korea
Egykor egy, ma két külön világ van a Koreai-félszigeten. Furcsa politikai és gazdasági kapcsolatok jellemzik az északi, illetve a déli országot, valamint hazánk kapcsolatát. Sok a nyitott kérdés, amelyekre a Neszmélyi György Ivánnal, a Budapesti Gazdasági Egyetem docensével, korábbi diplomatával kereste a választ a Novekedes.hu.

 

Új vezérigazgató a Budapesti Metropolitan Egyetem élén
Új vezérigazgatót neveztek ki Tóth Ágnes személyében. A közel tíz éve az egyetem kötelékében dolgozó, frissen megválasztott vezető célja, hogy tovább növelje az egyetem elismertségét a közép-kelet-európai régióban. Az intézmény hosszú távú stratégiájának része a nemzetközi hallgatók számának intenzív bővítése, amely az elmúlt évben már meghaladta a 800 főt. Az új vezérigazgató jól ismeri az intézmény működését, hiszen korábban ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettesként, marketing vezetőként, illetve stratégiai tanácsadóként is támogatta az egyetem fejlődését. Több mint kilenc éve vesz részt a Budapesti Metropolitan Egyetem életét meghatározó folyamatok és döntések előkészítésében és végrehajtásában. Személyéhez köthető több olyan intézkedés bevezetése, amely 30 százalékkal növelte meg a hallgatói elégedettség szintjét. Doktori tanulmányait a Nyugat-Magyarországi Egyetemen végezte. Diplomáit a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) közgazdaságtanból, valamint a Debreceni Egyetemen (DE) matematika és informatika mesterszakon szerezte.

További megjelenések:
Businessonline.prim.hu
Hirek.prim.hu
HRPortal.hu
Infovilag.hu
Kreativ.hu
Markamonitor
Media1.hu
Mediapiac.com
onBrands.hu
Orientpress.hu
Profitline


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM