Keresés:
TDK a Pénzügyi és Számviteli Karon
2019.10.15

Idén a Pénzügyi és Számviteli Kar ad helyszínt a Budapesti Gazdasági Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciájának. A verseny 2019. november 28-án, pénteken kerül megrendezésre, várhatóan közel száz, BGE-n tanuló hallgató részvételével.

A Tudományos Diákköri mozgalom célja, hogy megismertesse a hallgatókat a tudományos kutatómunkával. A részt vevő hallgatók saját kutatásuk eredményét bemutató dolgozatokkal indulnak a Konferencián, melyeket előzetesen két független, a témát jól ismerő bíráló pontoz. A rendezvényen a jelöltek 15 perces prezentáció keretében ismertetik és összefoglalják dolgozatuk lényegi kérdéseit, amit a szakmai zsűri tagjai véleményeznek és értékelnek.

A 2019. évi TDK-n tervezetten az alábbi szekciókban hallhatók előadások

 1. Ágazati és regionális gazdaságtan
 2. Európai Unió
 3. Gazdaságelmélet,- történet – Gazdaságszociológia
 4. Gazdasági jog
 5. Gazdaságpszichológia –Gazdaságszociológia
 6. Gazdaságinformatika
 7. Kereskedelem
 8. Kommunikáció-Médiatudomány
 9. Környezetgazdaságtan
 10. Közszolgálat- Közpénzügyek
 11. Külkereskedelem
 12. Logisztika
 13. Marketing-Fogyasztói magatartás
 14. Reklám
 15. Munkaerőpiac
 16. Nemzetközi kapcsolatok-Nemzetközi intézmények
 17. Pedagógia
 18. Számvitel-Adózás
 19. Szervezés-vezetés
 20. Stratégiai menedzsment
 21. Tőke- és pénzpiac, Vállalati pénzügyek
 22. Turizmus
 23. Vendéglátás
 24. Világgazdaságtan

A szekciók végleges listája a beküldött pályamunkák témáinak figyelembevételével kerül kialakításra a pályázat beküldési határidejét, 2019. november 06. napját követően.

Partnereinknek számos lehetőséget nyújt a TDK: a rendezvény – és így a tehetséggondozás – támogatása jó példája a társadalmi felelősségvállalásnak. A támogatók nevét, logóját az eseményen és annak nyomtatott anyagain is feltünteti az Egyetem, valamint a támogatást nyújtó vállalat munkatársai szakmai zsűritagként is megjelenhetnek a konferencián,  megismerhetik intézményünk tehetséges hallgatóit, akik színvonalas prezentációk formájában dolgozzák fel a legkülönbözőbb témákat.

Támogatói szándék, témaajánlás, vagy más jellegű részvételi szándék felmerülése esetén keresse bizalommal a Munkaerő-piaci Kapcsolatok Iroda munkatársait, akik további információkat, segítséget adnak a kapcsolatfelvételben.

 

 

 

 


Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM