Keresés:
Események
«2020. augusztus»
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Adatbázis próbahozzáférések
2018.04.11
2018. április 9. és 20. között próbahozzáférés keretében Egyetemünkön is hozzáférhető a Szaktárs portál, amelyen öt magyar kiadó portfóliója (könyveik teljes szövegű elektronikus változata) érhető el.

Kedves Olvasóink!

 

Szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy 2018. április 9. és 20. között próbahozzáférés keretében Egyetemünkön is hozzáférhető a Szaktárs portál (https://www.szaktars.hu (link is external)), amelyen öt magyar kiadó portfóliója  - jelenleg összesen 4200 elektronikus könyv -  érhető el.

A portál tartalmával és a keresésekkel kapcsolatos felhasználói útmutatót itt (link is external) találja!

Szakkiadók Társulása, röviden SZAKTÁRS adatbázis portál azzal a céllal jött létre, hogy egy közös felületen gyűjtse össze és korszerű módon, egységesen kereshető formában tegye közzé a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók műveit.

A portálon elérhető kiadók

 

Osiris Kiadó – A könyvkiadó bölcsészet-, társadalomtudományi és szépirodalmi kiadványainak gyűjteménye. Az adatbázis a következő fél évben folyamatosan bővül. Címlista (link is external)

L’Harmattan Kiadó – Több mint 1400 bölcsészet- és társadalomtudományi szakmunkát, tankönyvet és forráskiadványt tartalmazó adatbázis. Címlista (link is external)

Szaktudás Kiadó Ház – A könyvkiadó agrártudományi kiadványainak kurrens és archív gyűjteménye. Címlista (link is external)
Kronosz Kiadó – A pécsi könyvkiadó társadalomtudományi kiadványainak kurrens és archív gyűjteménye. Címlista (link is external)
Mentor Kiadó – Az erdélyi könyvkiadó történelmi, néprajzi és szépirodalmi kiadványainak archív gyűjteménye. Címlista (link is external)

 

Az adatbázis az egyetem IP-címtartományán belül vagy otthonról VPN-nel érhető el. A próbahozzáférés során a mentés funkció nem működik a felületen; az előfizető intézmények felhasználói egyszerre 50 oldalt tudnak elmenteni egy-egy kiadványból.

 

Köszönjük, ha megosztja velünk a tesztelés során szerzett tapasztalatait!

---------------------------------------------------------------------------------

 

TYPOTEX könyvek próbahozzáférése

 

Cím (ahol kell): 2018. április 9. és 20. között próbahozzáférés keretében Egyetemünkön is hozzáférhető a Typotex Interkönyv adatbázisa, mely a Typotex Kiadó több, mint 600 kiadványát tartalmazza.

 

Kedves Olvasóink!

 

Szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy 2018. április 9. és 2018. május 7. között próbahozzáférést biztosítunk a Typotex Interkönyv adatbázishoz a https://edu.interkonyv.hu/ (link is external) felületen.

 

Az Interkönyv adatbázist a Typotex Kiadó 2009 óta fejleszti. Több mint 600 mű érhető el itt különböző tudományterületekről, elsősorban a matematika, a természettudományok, a műszaki tudományok, valamint a társadalomtudományok és a művészet témakörében.

 

Az elérhető művek száma évről évre nő, mivel az oldalon minden új, a kiadó gondozásában papíralapon megjelenő mű elektronikus változatban is hozzáférhető lesz, illetve egyes szakkönyvek, tankönyvek eleve elektronikus változatban jelennek meg. Az adatbázist a felhasználók igényei és a visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztik.

 

A jelenleg hozzáférhető művek listája itt érhető el: https://edu.interkonyv.hu/listview/subject/0 (link is external)

 

A kiadványokat az Egyetem területéről, illetve otthonról VPN-hozzáféréssel lehet megtekinteni. Letölteni vagy nyomtatni nem lehet a kiadványokat, ahhoz megfelelő jogosultsággal az Egyetem nem rendelkezik.

 

Köszönjük, ha megosztja velünk a tesztelés során szerzett tapasztalatait!


Hírek

Hírek

A MeRSZ adatbázis májusi újdonságai

MeRSZ kutatás eredményei a BGE-n

Regisztrációval otthonról is elérhetők hallgatóinknak a könyvtári adatbázisok.

Solution by Sense/Net | Powered by Sense/Net ECM